Hästmassage

Genuin svensk hästmassage är en idrottsmassage som går mer på djupet än klassisk massage. Kroppen får ett snabbt och effektivt resultat där spända muskler återhämtar sig och läker ut efter träning, tävling och det vi använder den till. Det är även en mycket bra underhållningsmassage för att öka hästens prestationsförmåga samt undvika många skador och problem som kan uppstå när vi använder den till det vi vill. Massageformen passar alla hästar från hobbyhästen till den professionella tävlingshästen, ung som gammal.

Massageformen bygger på tre grundprinciper:

1: Först krävs en provokation av muskeln för att öka på genomblödningen.

2: Därefter töjs och sträcks muskelns alla delar för att göra den mjuk och smidig på nytt.

3: Slutligen dräneras muskeln för att kroppen ska få hjälp med att föra bort den vätska och de slaggprodukter som har frigjorts under massagen.

Jag masserar aldrig en hel häst vid samma behandlingstillfälle. Det händer mycket i hästens kropp som den behöver få ta hand om. Den som själv har fått massage vet att man kan bli ganska öm i musklerna efteråt så dagen efter behöver hästen vara träningsfri. Det är dock bra att ta en promenad till hand så den får ytterligare hjälp med att transportera bort de sista resterna efter behandlingen.

De flesta hästar kan tränas som vanligt dag två, men det förekommer individuella skillnader så vissa behöver en eller ett par dagar extra. Det beror på hur mycket vi löst av hästens muskulära problem hur mycket slaggprodukter den har att transportera bort.

Min rekommendation är att vi tar 2-4 tätare behandlingar, beroende på hur stora hästens muskulära problem är för att hjälpa hela hästens kropp. Sedan en underhållsbehandling med 4-8 veckors mellanrum för att problemen inte skall återkomma.

Equiopat Jenny Forsberg AB

Tel. 0725-61 20 09

  

Hemsida av Webbolo